Συχνές Ερωτήσεις

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Είναι αναγνωρισμένα τα πτυχία της Εναλλακτικής Παιδείας;

H σχολή είναι κδβμ1 και έχει καταθέσει πρόγραμμα σπουδών καθώς και ωρολόγιο πρόγραμμα στο Υπουργείο Παιδείας, στην Ελλάδα όμως δεν υπάρχει θεσμοθετημένος φορέας που να μπορεί να “κρίνει” προγράμματα αστρολογικών σπουδών- όπως και στο εξωτερικό φυσικά. Ελπίζουμε όμως την επόμενη διετία να θεσμοθετηθεί αρμόδιος κλάδος που να εντάξει τις αστρολογικές σπουδές σε επίπεδα, κάτι που θα ξεχωρίσει τους χαρακτηρισμούς στην εφορία όταν κάποιος θελήσει να εργαστεί επαγγελματικά. Προς το παρόν οι αστρολόγοι ανήκουν στην κατηγορία των πνευματιστικών υπηρεσιών.

Στόχος μας να διαχωριστούν οι ειδικότητες και να υπάρχει ξεχωριστός κωδικός “αστρολόγος” εφόσον οι σπουδές μας είναι μακροχρόνιες και επίπονες.

Υπάρχει όριο ηλικίας;

Όχι δεν υπάρχει! Την σχολή παρακολουθούν σπουδαστές από 16 ετών μέχρι και 70+

η αστρολογία δεν έχει ηλικία και είναι απλά μια ξένη γλώσσα προς εκμάθηση.

Χρειάζεται Απολυτήριο Λυκείου;

Όχι δεν χρειάζεται.

Υπάρχει όριο απουσιών;

Nαι υπάρχει το όριο των 6 απουσιών στο 9μηνο.

Αν κάποιός απουσιάζει "χάνει" την παράδοση;

Τα μαθήματα υπάρχουν όλα βιντεοσκοπημένα και τα λαμβάνετε στο email σας.

Υπάρχουν εξετάσεις;

Και στους 2 κύκλους υπάρχουν αλλεπάλληλα τεστ κατανόησης και διαγνωστικά και εισαγωγής στην προβληματική και είναι κυρίως βοηθητικά στην κατανόηση των μαθημάτων σε πρακτικό επίπεδο.

Στο τέλος κάθε κύκλου υπάρχει πάντα ένα εξεταστήριο τεστ, το οποίο οι σπουδαστές εξ αποστάσεως αποστέλλουν με email.

Ποια η διαφορά μεταξύ του Α' και Β' κύκλου με το Master class-workshop;

O A και Β κύκλος είναι οι βασικοί κύκλοι εκμάθησης Αστρολογίας, συνεχίζοντας όμως στο Master class -workshop οι σπουδαστές αποκτούν επαγγελματικές δεξιότητες και διδάσκονται μαθήματα που χρειάζεται μόνο ένας επαγγελματίας αστρολόγος. Επίσης κάποιος που έχει διδαχθεί τα βασικά του Α κύκλου μπορεί να περάσει (με εξεταστήρια τεστ) στο Β κύκλο και από κει στο Master class-workshop για να πιστοποιηθεί ως επαγγελματίας.

Χρειάζεται να ταξιδέψει κάποιος στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τα μαθήματα;

Όχι, όλα τα μαθήματα μπορείτε να τα κάνετε από το σπίτι σας και να μην ταξιδέψετε καθόλου.

Έχω δικό μου δάσκαλο;

Φυσικά! Εκτός από τους βασικούς καθηγητές που επιβλέπουν τα τμήματα, υπάρχει ακόμα ένας που απευθύνεστε για κάθε απορία σας.

Χρειάζεται να αγοράσω βιβλία;

Οι σημειώσεις τις σχολής είναι πραγματικά άπειρες! Επίσης η σχολή διαθέτει μια μεγάλη βιβλιοθήκη από ξενόγλωσσα αλλά και ελληνικά βιβλία σε μορφή ebook

και δεν θα χρειαστείτε κάτι παραπάνω. Υπάρχει όμως προτεινόμενη βιβλιογραφία για κάποιον που θέλει κάτι παραπάνω

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή μας στα σεμινάρια της σχολής;

Όχι δεν είναι! Κάθε σπουδαστής  επιλέγει τι είναι αυτό που του αρέσει περισσότερο και είναι στην κρίση του αν θέλει να κάνει κάτι παραπάνω, δεδομένου ότι η σχολή διατηρεί συνεργασίες με διεθνείς ομιλητές και συχνά γίνονται έξτρα παρουσιάσεις (για τα workshop δωρεάν, για τους υπόλοιπους έναντι μικρού κόστους).

Πως πληρώνουμε τα δίδακτρα;

Κατά την εγγραφή πληρώνετε ένα μικρό ποσό για να κλείσετε τη θέση σας, και κατόπιν έχετε τη δυνατότητα είτε εφάπαξ με μια έκπτωση, είτε χωρίζετε σε δόσεις το σύνολο του ποσού και το πληρώνετε όπως σας βολεύει.

Τι είδους επαγγελματική αποκατάσταση μπορώ να έχω μετά το πέρας των σπουδών μου;

Υπάρχουν πολλές κατευθύνσεις που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει, κυρίως όμως σαν Σύμβουλος Αστρολογίας. Υπάρχουν όμως πολλοί αστρολόγοι που ασχολούνται με τη διδασκαλία (με εξειδίκευση) την έρευνα, τη συγγραφή, στα ΜΜΕ, ή με το συνδυασμό σπουδών ψυχικής υγείας και θεραπευτικής με την αστρολογία ώστε να μπορούν να επιμεληθούν πελάτες και ψυχοθεραπευτικά ή θεραπευτικά -ως ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, ομοιοπαθητικοί κλπ (και είναι μια εξαιρετική επιλογή μαζί με το life coaching και την συμβουλευτική).

Επίσης υπάρχει ένα τεράστιο κομμάτι των σπουδαστών που σπουδάζει αστρολογία για προσωπική χρήση, αυτογνωστικά και ψυχοθεραπευτικά για τον εαυτό του και για την κατανόηση των σχέσεων του και των ανθρώπων γύρω του.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν Μαθηματικά;

H αστρολογία η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετά μαθηματικά, τα οποία όμως ευτυχώς τα κάνουμε μέσω ειδικού προγράμματος για αστρολόγους και δεν χρειάζεται να τα υπολογίζουμε πλέον μόνοι μας. Υπάρχει πρόβλεψη να εκπαιδεύουμε τους σπουδαστές μας με απλά βήματα σε αυτά τα προγράμματα και να τους παρέχουμε εγχειρίδια χρήσης.

Χρειάζομαι ειδικό λογισμικό για να κάνω αστρολογικές σπουδές;

Όχι απαραίτητα γιατί υπάρχουν στο διαδίκτυο, αν θέλετε όμως μπορείτε να αγοράσετε από το εμπόριο.

Υπάρχει τρόπος για να επικοινωνούν οι σπουδαστές μεταξύ τους;

Φυσικά και υπάρχει κοινότητα στο διαδίκτυο που επικοινωνούν, ανταλλάσσουν απόψεις κάνουν ασκήσεις και συμμετέχουν και οι καθηγητές μαζί με τους βοηθούς επιμελητές ώστε να μην μένει τίποτα αναπάντητο.

Κάθε πότε ξεκινούν νέα τμήματα;

Τα τμήματα ξεκινούν 2 φορές τον χρόνο. Τέλος Σεπτεμβρίου- αρχές Οκτωβρίου και τέλος Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου.

Επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση στο 211 184 8099 ή στο info@enallaktikipaideia.com

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που θα συμπληρωθούν στις φόρμες του ιστότοπου για να μείνει σε επαφή μαζί σας. Θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες με εμπιστευτικότητα και δεν θα τις μοιραστούμε με κανέναν. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα μας σχετικά με την πολιτική απορρήτου. Εγγραφόμενοι στις φόρμες επικοινωνίας συναινείτε στο ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις συγκεκριμένες πληροφορίες σύμφωνα με τους όρους χρήσης. 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Ε.Ε.

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Σάμου 4-6, 104 38 Μεταξουργείο,

Τηλέφωνο: 211 184 8099 , 210 52 31 788

Κινητό: 6970934790

ΩΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ 
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
16.00 ΜΕ 22.00
ΣΑΒΒΑΤΟ:
11.00 ΜΕ 19.00

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Δήλωση Απορρήτου

13 + 2 =